758x947_avatar_0c143ecab692499f9a0c2c69a5c72b4b.webp

Louis-Philippe CAPO FOURNY

Xef
Va cursar estudis de cuina durant tres anys a l’Institut Paul Bocuse de Lió, on va obtenir el seu diploma en Estudis superiors en Arts culinàries, gestió de la restauració i gastronomia.

Va treballar en primer lloc al restaurant «Alain Chapel» de Mionnay (Lió), d’on va extreure tota una filosofia culinària. A continuació, va treballar durant sis mesos al restaurant «ADPA» d’Alain Ducasse, situat a l’Hotel Plaza Athénée de París. Per a Louis-Philippe va ser tot un repte, ja que significava aprendre la disciplina i el rigor d’una cuina d’excepció.

Desitjós de conèixer una de les gastronomies més reconegudes d’Espanya, va formar part durant sis mesos de l’equip de Juan Mari Arzak al restaurant «Arzak» de Sant Sebastià. Allà va descobrir tota la importància que se li dóna al producte i la mestria en la seva elaboració, seguint els passos d’una rica tradició culinària.

Una estada a la Toscana (Itàlia), al restaurant «Borgo di Fontebussi», al costat de Francesco Berardinelli (xef d’Alain Ducasse), li va donar l’oportunitat d’espolsar els seus coneixements sobre les pastes i els risottos. Posteriorment, al restaurant «Perbellini» del xef Giancarlo Perbellini, va poder experimentar una cuina creativa i endur-se alguns secrets d’Oppeano (Verona).

El cura en el tracte de les matèries primeres l’ha après del xef Bernard Pacaud, mestre de les arrels culinàries, al restaurant «L’Ambroisie» de la Place des Vosges, a París.

L’agost de 2009, Louis-Philippe va assumir la direcció de la cuina del restaurant «Maricel» de Sitges, negoci familiar regentat pels seus pares, on desplega amb passió tota la seva experiència culinària, seleccionant amb cura cadascun dels plats que conformen la seva carta.

Esforçant-se cada dia per adaptar la seva cuina a les noves tendències, utilitza productes de primera qualitat que respectin el seu origen autòcton i la seva estacionalitat, amb l’objectiu d’aconseguir els sabors més autèntics.